Er is een wijn voor iedere gelegenheid

door Strong Man Run Team
Wijn voor iedere gelegenheid

Drink jij graag wijn? Dan zal je best merken dat je zo je voorkeuren en gewoontes hebt. Dat je niet op ieder moment, bij iedere gelegenheid, dezelfde voorkeuren hebt. Deze kunnen per persoon verschillen, maar kennen vaak wel wat overeenkomsten. Herken jij jezelf in de onderstaande voorbeelden?

Een goede wijn bij een feestelijk diner

Als het gaat om wijn bij een feestelijk diner, wijkt bij veel mensen de smaak af in vergelijking met wat er op andere momenten wordt gedronken. Bij een uitgebreid diner, zeker wanneer er vlees op het menu staat, drinken we vaak een rode wijn. Deze bevat veel smaak, en combineert op deze manier vaak prima met wat er op je bord ligt. Een goede wijn bij wild, kan zowel het wild als de wijn extra goed laten smaken, doordat de smaken elkaar zo mooi aanvullen.

Ook een typische kerstwijn is voor veel mensen vooral rood, waarschijnlijk omdat we met kerst nu eenmaal vaak vlees eten. Houd echter wel in de gaten dat smaken kunnen verschillen. Vind jij het lekkerder om er een glas witte wijn bij te pakken, laat je dan vooral niet tegenhouden. Het gaat er uiteindelijk om dat het lekker smaakt, toch?

Een koud glas witte wijn op het terras

Op een zomers terras is het vooral witte wijn die volop wordt gedronken. Deze wijn drinken we gekoeld, waardoor hij extra geschikt is om op warme dagen te consumeren. Overigens heeft hij wel aardig wat concurrentie van een fris glas rosé, want ook dat is bij uitstek een zomers drankje voor de meeste mensen.

Een goed glas rode wijn om de dag af te sluiten

Denk je aan een glas wijn om een lage dag af te sluiten, gewoon, lekker thuis, op de bank, dan denk je meestal aan rode wijn. Juist omdat deze de meest uitgesproken smaak heeft, is dit typisch een wijn die je erbij pakt als je de dag nog even rustig wilt overdenken. Of als je nog even een klein genietmomentje voor jezelf wilt creëren voor het slapengaan, natuurlijk.

Bubbels als het feest is

Welk soort wijn associeer jij met een feestje? Grote kans dat je meteen ‘champagne!’ roept, en ja, dat is niet zo vreemd. Mousserende wijn is namelijk bij uitstek iets dat we drinken als er wat te vieren valt. Zo rond oudjaarsavond halen massaal een fles in huis, maar ook op andere feestelijke momenten proosten we graag met een glaasje bubbels. Dat hoeft echter lang niet altijd champagne te zijn. We ontdekken ook meer en meer bubbeltjeswijnen uit andere streken, en drinken bijvoorbeeld ook volop Cava of Prosecco. Maar net wat je lekkerder vindt!

Misschien ook interessant...