Wat te doen om inbrekers te voorkomen

door Strong Man Run Team
Wat te doen om inbrekers te voorkomen

Jaarlijks vinden er wel 65.000 inbraken plaats. Dat komt neer op zo’n 178 inbraken per dag. Het goede nieuws is dat je hier zelf gelukkig wat aan kunt doen. Want met een paar kleine aanpassingen kun je de kans op een inbraak al flink verkleinen. Van een slimme alarminstallatie tot goedgekeurde raam- en deursloten: dit zijn de meest effectieve manieren om je huis beter te beveiligen.

Slim alarm

Met een slim alarm in huis wordt er dag en nacht over je huis gewaakt. Je kunt een slim alarmsysteem kopen of er eentje huren via een woondienst waarbij je elke maand een vast bedrag voor de elektronische beveiliging betaalt.

De grootste voordelen van een slim alarmsysteem:

  • 24/7 aangesloten op een virtuele alarmcentrale
  • schakelt zich automatisch in en uit
  • op afstand te bedienen via een app op je smartphone
  • makkelijk zelf te installeren
  • huisdiervriendelijke bewegingsmelders

Inbraakpreventie: tips van de politie

Als je de richtlijnen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen volgt, dan kun je het risico op een inbraak met wel 95 procent verkleinen.

Om het keurmerk te krijgen, moet je woning aan een aantal eisen voldoen, waaronder:

  • goede verlichting van de buitendeuren
  • vanuit de hal zien kunnen zien wie er voor de deur staat
  • goedgekeurd en gecertificeerd hang- en sluitwerk op alle bereikbare ramen, deuren en lichtkoepels (en ook op de garage, als deze met een tussendeur vastzit aan je huis)

Als je deze eisen van het Politiekeurmerk volgt, dan hebben gelegenheidsinbrekers langer dan een paar minuten nodig om je woning binnen te dringen. Hierdoor zullen de meeste criminelen afhaken. De kans dat ze betrapt worden neemt namelijk met de minuut toe.

Stevig hang- en sluitwerk

Loop het hang- en sluitwerk op je deuren en ramen na en vervang het waar nodig. Vergeet ook de wc-raampjes niet: deze zijn extra inbraakgevoelig. Als je wil dat je huis aan de eisen van het Politiekeurmerk voldoet, kies dan voor hang- en sluitwerk met het SKG-logo (Stichting Kwaliteit Gevelbouw) of het ‘V’ logo. Sloten met een SKG-keurmerk zijn voorzien van sterren. Hoe meer sterren het slot heeft, hoe inbraakwerender het is.

Wat betreft je voordeur: zorg dat deze altijd beveiligd is met een veiligheidsslot, een veiligheidscilinder én een veiligheidsbeslag. Met deze gouden combinatie houd je inbrekers succesvol buiten de deur.

Misschien ook interessant...