Wat is Cardano?

door Strong Man Run Team
Wat is Cardano?

Ben je een beetje bekend met Cryptos zoals Bitcoin? Dan is Cardano je vast ook al eens ten oren gekomen. Maar wat is deze cryptocurrenty precies en wat maakt deze crypto speciaal?

Wat is Cardano?

Cardano is een cryptocurreny. Deze wordt ook wel een altcoin genoemd, als alternatief van bitcoin. Het is een open source blockchain project met verschillende lagen voor financiële applicaties op uit te voeren. Cardano onderscheid zich doordat het een wetenschappelijk en onderzoekgerichte aanpak heeft.

Wie is de oprichter van Cardano?

Charles Hoskinson, was een van de oprichter van Ethereum en nadat hij daar met onenigheid vertrokken is, heeft hij Cardano opgericht. Hij is met de ontwikkelingen begonnen in 2015 en het platform ging live in 2017.

Wat is de relatie tussen Cardano en Ethereum?

Doordat Cardano is ontwikkeld door een van de oprichters van Ethereum, is er een sterke gelijkenis tussen Cardano en Ethereum.  Cardano is dan ook gepositioneerd als een alternatief voor Ethereum. Beide platforms worden gebruikt voor vergelijkbare toepassingen, zoals slimme contracten, en hebben als doel een connected en gedecentraliseerd systeem te bouwen. Cardano beschouwt zichzelf als een geupdate versie van. Het blockchain-platform heeft ook als doel bankdiensten aan te bieden aan mensen zonder bankrekening.

Welke afkorting heeft Cardano?

Voor Cardano wordt ADA gebruikt. Eigenlijk is Cardano het hele blockchain en smart contracts platform en de cryptocurrency is ADA. Maar meestal wordt met Cardano ook de munt aangeduid.

Waar kun je Cardano kopen?

Cardano is via steeds meer Crypto exchange platformen beschikbaar. In Nederland zijn waarschijnlijk de meest gebruikte exchangen om Cardano te kopen Bitvavo of Binance.

Misschien ook interessant...