De voordelen van een refurbished laptop of computer

door Strong Man Run Team
Voordelen refurbished laptop of pc

E-mails beantwoorden, vakantie boeken, studeren het gaat tegenwoordig allemaal online. Vaak is dit toch handiger om te doen op je laptop of computer dan op je mobiel. Daarom heeft bijna iedereen ook een computer of laptop thuis. Maar een nieuwe laptop of computer kan een flinke uitgave zijn. Gelukkig kun je sinds een paar jaar ook een refurbished apparaat kopen. De kosten van een refurbished pc of laptop liggen vele malen lager dan van een nieuw exemplaar. Toch zijn er nog mensen die huiverig zijn om te kiezen voor refurbished. Dat is jammer want een refurbished laptop of computer heeft veel pluspunten. In dit artikelen zetten wij vijf voordelen van een refurbished laptop of pc voor je op een rijtje!

1.    Goedkoper

Laten we dit punt meteen maar benoemen want het is toch de belangrijkste voordeel om voor een refurbished laptop of pc te kiezen: het is goedkoper. De kosten van de aanschaf van een refurbished apparaat zijn veel lager dan bij een nieuw apparaat. Zeker als je kiest voor de wat duurdere merken en/of uitvoeringen, kan het flink in kosten schelen. Hierdoor wordt het misschien opeens wel mogelijk om die ene specifieke laptop te kopen. Zeker wanneer je meerdere apparaten moet kopen, bijvoorbeeld omdat je meerdere kinderen hebt die elk een eigen laptop nodig hebben voor school, kan kiezen voor apparaten die refurbished zijn aanzienlijk schelen.

2.    Getest

Natuurlijk kun je ook een tweedehands laptop of pc via bijvoorbeeld Marktplaats kopen. Echter je weer hier niet precies wat je koopt. Als je een gerefurbished apparaat koopt van een officieel bedrijf, dan weet je dat dit apparaat getest is en aan alle kwaliteitsnormen voldoet. Alle onderdelen worden gecontroleerd en daar waar nodig vervangen. Ook wordt er naar de software gekeken en een nieuwe installatie van de belangrijkste software wordt op de machine gezet zodat jij een ‘frisse’ pc of laptop start. Zo kun jij er op vertrouwen dat het apparaat wat je koopt goed is en dat is een hele geruststelling bij een duurdere uitgave.

3.    Nog een voordeel: garantie!

Mocht er ondanks het uitgebreide testen toch na verloop van tijd iets mis zijn met de refurbished laptop of pc, dan werken de meeste bedrijven ook met een garantieperiode. Deze kan variëren van zes maanden tot wel twee jaar! Als je daarentegen een tweedehands apparaat via een particulier hebt gekocht, dan is de garantie meestal tot aan de voordeur. Ook dit zorgt er dus voor dat je niet voor onverwachte hoge kosten achteraf komt te staan.

4.    Ook interessant voor bedrijven

Voor bedrijven is er nog een voordeel. Je koopt een refurbished apparaat namelijk bij een bedrijf en niet bij een particulier zoals bij een tweedehandsvariant. Hierdoor koop je het artikel met factuur waardoor je het kunt opnemen in de boekhouding en als zakelijke kosten kunt aftrekken. Koop je je pc op Marktplaats? Dan mag je deze namelijk niet als zakelijke kosten in de boekhouding opnemen!

5.    Beter voor het milieu

De laatste jaren krijgen mensen en bedrijven steeds meer aandacht voor het milieu. Hierbij wordt er ook steeds vaker gekeken naar het hergebruik van producten in plaats van het steeds maar aanschaffen van nieuwe producten. In elektronische apparaten worden veel grondstoffen gebruikt. Daarnaast is het een uitgebreid proces om alle grondstoffen te verwerken tot daadwerkelijke laptops en pc’s. Door te kiezen voor een refurbished (of tweedehands) apparaat, geef je dit apparaat een tweede leven zodat het langer gebruikt gaat worden!

Kortom, vijf voordelen om te kiezen voor een refurbished laptop of pc waardoor de keuze voor jou wel heel makkelijk wordt!

Misschien ook interessant...