Vier verschillende soorten gevelbekleding

door Strong Man Run Team
Vier verschillende soorten gevelbekleding

Ben jij op zoek naar gevelbekleding voor je woning of voor een gebouw? Door middel van gevelbekleding creëer je een bepaalde uitstraling, kun je de oude gevel makkelijk verbergen en daarnaast zorgt het ook nog eens voor betere isolatie van de woning of het gebouw. Er zijn veel verschillende soorten gevelbekleding waaruit je kunt kiezen. Daarom vertellen wij jou in deze blog wat de vier populairste soorten gevelbekleding zijn.

Kunststof gevelbekleding

Allereerst heb je kunststof gevelbekleding. Een groot voordeel hiervan is dat het in veel soorten en vormen verkrijgbaar is. Je kunt daarbij kiezen voor een gladde structuur, of juist een bewerkte structuur. Daarnaast is kunststof licht materiaal, waardoor het monteren en bevestigen hiervan eenvoudiger is dan andere materialen. Tot slot is kunststof ook heel milieuvriendelijk, omdat het materiaal duurzaam is en een lange levensverwachting heeft.

Houten gevelbekleding

Een andere soort gevelbekleding is houten gevelbekleding. Dit geeft een natuurlijke en warme uitstraling aan het gebouw. Daarnaast is de houten gevelbekleding uiteraard ook een duurzame en verantwoorde keuze in een steeds milieubewustere wereld. Ook is het eenvoudig om het hout te plaatsen en te vervangen, waardoor je minder hulp nodig hebt van anderen. Wanneer één plank stuk is, kan deze makkelijk vervangen worden. Houten gevelbekleding staat ook bekend om een goede isolatie. De warmte blijft daardoor goed binnen en dit ziet u ook in uw energierekening. Dit maakt het kiezen voor houten gevelbekleding relatief goedkoop.

Metalen gevelbekleding

Ook kan je kiezen voor metalen gevelbekleding. Vaak wordt hiervoor gekozen wanneer gebouwen snel gevelbekleding nodig hebben. De voordelen van metalen gevelbekleding zijn namelijk dat het materiaal licht en sterk is, het is makkelijk te combineren met andere materialen, er zijn veel verschillende vormen en kleuren en het plaatsen van metaal gaat snel. Makkelijk dus als je snel gevelbekleding nodig hebt. Helaas zijn metalen gevelbekledingen minder duurzaam dan andere materialen en wordt het materiaal snel aangetast.

Gevelsteen gevelbekleding

Een andere optie waarvoor je kunt gaan zijn gevelstenen. Hierbij kan je kiezen uit verschillende soorten bakstenen. Andere voordelen van gevelstenen zijn dat de stenen een lange levensduur hebben, je kunt het gebouw flexibel vormgeven, de stenen zijn relatief goedkoop en er is weinig onderhoud nodig. Het is wel belangrijk om te weten dat de constructie van gevelstenen zwaar is waardoor er een stevige fundering nodig is. Ook zijn stenen redelijk breed, waardoor de gevel veel ruimte in beslag zal nemen.

Misschien ook interessant...