8 typische mannenberoepen

Wat zijn typische mannenberoepen?

door Strong Man Run Team
Typische mannenberoepen

Natuurlijk bestaan er geen beroepen die alleen voor mannen zijn of alleen voor vrouwen, maar er zijn wel degelijk typische mannenberoepen. Dit zijn vaak beroepen die fysiek zwaar zijn. Van nature zijn mannen namelijk sterker dan vrouwen en dat is wel handig bij dit soort fysiek zwaar werk. In deze functies zie je dus ook hoofdzakelijk mannen. Maar wat zijn nu typische mannenberoepen? Wij zetten er 8 voor je op een rij!

Bouwvakker

Laten we met een open deur beginnen: de bouwvakker is (bijna) altijd een man! Logisch ook wat het is meestal fysiek zwaar werk. Om op de bouw rond te lopen moet je niet alleen sterk zijn voor de werkzaamheden uit te voeren, maar zou je er als vrouw willen werken, dan moet je ook sterk in je schoenen staan om je plekje tussen al die mannen te claimen.

Brandweerman

Natuurlijk bestaat er ook de brandweervrouw, maar de brandweerman kom je nu eenmaal veel vaker tegen.

Dakdekker

In de zomer is het bloedheet op het dak en in de winter kan het er hard vriezen. Een dakdekker moet hier dus wel tegen kunnen. Daarnaast moest je geen hoogtevrees hebben en een beetje stevig in je schoenen staan.

Installateur technische apparatuur

Installatiebedrijven zijn heel divers; van het installeren van ingewikkelde grote machines in fabrieken tot het installeren van een airco bij iemand thuis. Toch is een grote overeenkomst dat de installateurs meestal mannen zijn!

Onderhoudsmonteurs

Als de machines of apparaten eenmaal staan, dan is er een onderhoudsmonteur nodig voor onderhoud en reparaties. Vaak gebeurt dit bij de klant op locatie, bijvoorbeeld in de fabriek. Andere benamingen zijn ook servicemonteur of storingsmonteur. Ook hier komt er meestal een man bij je langs.

Loodgieter

Ook de loodgieter is bijna altijd een man. Hij komt bij je thuis als je problemen hebt met je CV ketel of als de wc verstopt is.

Elektricien

Een soortgelijk beroep als de loodgieter, alleen komt de elektricien bij jou thuis (en in het bedrijfsleven) ervoor zorgen dat je licht het doet en je apparaten van stroom worden voorzien.

Plaatwerkers

Een plaatwerker is een metaalbewerker die plaatmetaal zoals staal bewerkt en vaak is dit dus een man. Deze platen worden voor allerlei verschillende doeleinden gebruikt. Vaak is het zwaar werk dat in een fabriek plaatsvindt.

Misschien ook interessant...