Sapkuur om af te vallen of voor detox?

door Strong Man Run Team
Sapkuur afvallen of detox?

Ga je starten met een sapkuur omdat je wilt afvallen of voor het ontgiften van je lichaam? Beweert wordt dat het vooral bedoelt is om te ontgiften, ook wel detoxen genoemd. Bovendien van je er als bonus ook nog eens vanaf. Let wel op het is een crash dieet, dus je zal niet genoeg voedingsstoffen binnen krijgen. En je zal na een sapkuur een ander eetpatroon aan moeten nemen om nog meer af te vallen. Of om de kilo’s die er af zijn er ook af te houden.

Ook zal je waarschijnlijk enkele kilo’s afvallen maar dat is niet het doel op zich van een sapkuur. Het help vooral om af te vallen na het sapkuur. Dit omdat de meeste giftige stoffen uit het vet zijn gehaald. Je lichaam zal sneller schoon vet verbranden. Het maakt je ook meer bewuster van wat je eet en hebt gegeten. Ook voordat je start met droogtrainen, kan het goed zijn om je lichaam te ontgiften middels een sapkuur.

Wat is een sapkuur?

Een sapkuur betekent dat je drie tot zeven dagen alleen maar sapjes drinkt. Je kan beste zelf de sapjes maken. Dit doe je dan met het liefst met biologische groenten en fruit. Dit is essentieel voor een sapkuur om je lichaam te reinigen. Als je dit niet zou doen dan krijg je gifstoffen binnen door het landbouwgif, dat gebruikt is tijdens de teelt van de groente en het fruit. Ook kunnen je tegenwoordig allerlei sappen kant en klaar kopen. Koop voor je sapkuur sowieso geen sapjes uit de supermarkt. Je kunt wel overwegen om van gespecialiseerde bedrijven versie sapkuurboxen te bestellen. Dit is redelijk duur, echter het bespaart je wel veel tijd, waardoor de stap om het ook echt te doen misschien makkelijker wordt.

Een sapkuur is intensief voor je lichaam. Je kunt niet vandaag nog fastfood eten en morgen die hard met je sapkuur beginnen. Neem een a twee weken voordat je met de sapkuur begint de tijd om al rustig je eetpatroon aan te passen. Ga minder vet eten, ga meer water drinken, schrap zoveel mogelijk suikers en kunstmatige stoffen in je voeding. Ook online is er veel informatie te vinden hoe je dit het beste kunt aanpassen.

Ook na de sapkuur is het niet de bedoeling dat je in één keer weer normaal gaat eten. Dat is te zwaar voor je lichaam. Begin ook hier met langzaam opbouwen. Kies nog steeds voor veel groente en bijvoorbeeld kip en rijst wat makkelijker te verteren is dan rood vlees en aardappelen.

Je lichaam helpen om giftige stoffen af te breken

Je lever reinigt de giftige stoffen uit je lichaam. De lever zal de gifstoffen uit je bloed halen om die af te breken. Maar je lever is als een spons. Als je jaar in jaar uit gifstoffen binnen krijgt zoals het eten van brood, vlees, vis, melkproducten en E-nummers het inademen van autogassen, verf, schoonmaakmiddelen etc. etc. Raakt je lever dus vol en kan niet goed meer zijn werk doen. Er is ook geen ruimte voor goede voedingstoffen.

Je help de lever dan ook om weer beter zijn werk te gaan doen door een sapkuur te gaan doen. Je kunt een detox of sapkuur een aantal keer per jaar gaan doen. Om zo je lever te ontlasten van de giftige stoffen hij zorgt er zelf voor dat de gifstoffen worden verwijdert.

De functie van de lever

We hebben net gehad wat de lever doet maar hij doet nog veel meer. De lever heeft vele functies en is het meeste belangrijk voor.

  • productie van belangrijke eiwitten
  • productie en opslag van energie en brandstoffen
  • verwerking en afvoer van afvalstoffen.

Als je wilt afvallen en je hebt veel giftige stoffen in je vet zitten zal je lichaam er alles er aan doen om dat vet niet te verbranden. Anders zal je lichaam dat niet aan kunnen.

Als de gifstoffen weg zijn zal je het laatste beetje vet ook kunnen verbranden. Vaak help het ook voor mensen die van alles hebben geprobeerd om af te vallen maar het niets lukte. Het is geen garantie maar veel mensen hebben er baat bij om vooral de lever te reinigen.

 Het helpt niet alleen voor je lever maar ook…

  • Het verbetering en versterking van je immuunsysteem (weerstand).
  • Het reiniging van je lichaam van binnenuit.
  • Het is een reiniging van je huid en gezicht van binnenuit.

Conclusie

Ja een sapkuur helpt je om gifstoffen kwijt te raken. Hierdoor zal je sneller gaan afvallen en gezonder worden. Zoek een goed sapkuur die bij jou past en denk aan de goede voorbereiding en er na weer het eten weer opbouwen. Kies ervoor om alle sapjes zelf te maken of koop een kant-en-klaar sapkuurbox. Ga de dagen voor de sapkuur al gezonder eten en ook na de sapkuur zorg ervoor dat je langzaam weer opbouwt!

Misschien ook interessant...