Mancave inrichten

door Strong Man Run Team
mancave inrichten

Als je tot een van de gelukkige mannen behoort die een echte mancave in huis gaat maken, dan wil je deze mancave zo goed mogelijk inrichten! In dit artikel geven we je niet alleen tips over de meubels

Sfeer neer zetten

Allereerst is het goed om na te denken welke sfeer je wilt neerzetten in je mancave. De sfeer die meestal wordt neergezet in een mancave is stoer, maar ook luxe of sportief hoort hierbij. Dus bepaal als eerste stap welk gevoel je in de mancave wilt creëren.  Hierbij is het het makkelijkste om inspiratie online op te doen, bijvoorbeeld op Pinterest.

Muren schilderen

De muren van je mancave zijn een zeer bepalende factor. Waarschijnlijk wil je een stoere uitstraling in je mancave gaan neerzetten. Kies dan ook voor donkere kleuren op de muur. Houd er wel rekening mee dat donkere kleuren de ruimte ook meteen kleiner laten lijken. Als het dus al een wat kleinere ruimte is en er straks ook nog donkere meubels in komen, dan wil je misschien juist voor een wat lichtere kleur op de muur kiezen. Kies in elk geval voor een latex op waterbasis zodat er geen giftige dampen in de ruimte hangen en daarnaast voor een kwalitatief goede verf zoals bijvoorbeeld Wijzonol verf.

De vloer

Niet iedereen heeft je de mogelijkheid om een nieuwe vloer in de mancave neer te leggen, maar als je die optie wel hebt, dan is het ook belangrijk om hierbij stil te staan. Kies hier voor een donkere tint en stoere materialen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een pvc-vloer met betonlook of een houten vloer met een robuuste uitstraling.

Denk er daarnaast aan dat de vloer makkelijk schoonhouden moet zijn. Nu associeer je je mancave waarschijnlijk niet met schoonmaken, het is wel fijn als je even makkelijk de stofzuiger er doorheen kunt halen of het omgestoten biertje kunt opruimen.

Maak je eigen bar

Als je een wat grotere ruimte tot je beschikking hebt om een mancave in te maken, dan mag een heuse bar natuurlijk niet ontbreken. Het beste is om een bar op maat te (laten) maken zodat deze het perfect in de ruimte past en geen onnodige ruimte inneemt.

Vaak zie je bars gemaakt van steigerhout, maar het is ook mooi om de bar in een donkere kleur te schilderen zodat hij meer in de ruimte opgaat. Let er wel op dat de verf ook echt geschikt is voor deze klus zodat je niet een jaar later de bar opnieuw moet schilderen. Wijzonol aqua zijdeglans is bijvoorbeeld een verf die hier uitermate geschikt voor is. Deze verf is niet alleen kras- en stootvast, maar kan ook tegen huidvet. Bovendien vergeeld deze verf niet, wat handig is als je mancave weinig daglicht krijgt. Je kunt deze verf in elk gewenste kleur laten mengen waardoor je hem ook in dezelfde kleur als de muur kunt schilderen en het geheel meer in elkaar op gaat. Wil je juist dat de bar een aandachtspunt wordt in je mancave? Kies dan voor een opvallende accentkleur!

Hopelijk helpen bovenstaande tips je bij het inrichten van je mancave!

Misschien ook interessant...