Hoe haal je het maximale uit je sportprestaties?

door admin
Hoe haal je het maximale uit je sportprestaties?

Ben je graag sportief in de weer? Als je het sporten écht serieus neemt, is het voor jou belangrijk om het maximale uit je sportprestaties te halen. Je gaat beter letten op je voeding, je stelt duidelijkere doelen. Kun je nog wel wat hulp gebruiken om je sportprestaties te optimaliseren? Lees dan gauw verder.

Eten en drinken voor de training

Vaak denken we er niet zozeer bij na wat we voor een training nuttigen. Dit speelt echter een belangrijke rol: eten en drinken doet meer dan je denkt! Na een training kies je misschien wel snel voor een vullende maaltijd, maar ook voorafgaand aan je sportmoment kun je specifieke keuzes maken. De belangrijkste tip: eet niet te veel voordat je gaat trainen. Sporten op een lege maag is ook weer niet zo handig – het gaat om het vinden van de middenweg. Ben je bang dat je niet genoeg energie hebt als je maar een kleine maaltijd nuttigt? Dan is het een idee om voor de training koffie te drinken! Dit geeft je namelijk een boost van een korte periode, waar je precies je training mee doorkomt. Handig dus, energie kun je tevens uit koffie halen. Drink het uiteraard van je favoriete merk, zoals Segafredo. Je kunt dit zelf kiezen!

Voldoende water

Wat je tijdens de training nuttigt? Water! Neem altijd een flinke fles water mee, naar je sportschool of -club. Drink niet te veel water achter elkaar, maar neem steeds een klein slokje. Zo droog je niet uit, en kun je in volle concentratie doorgaan.

Eten en drinken na de training

Nog wel belangrijker is je voeding na de training. Hoe zwaarder je traint, hoe meer je lichaam nodig heeft om weer op kracht te komen. Kies voor herstellende voeding, zoals havermout, kwark, ei, kip, quinoa of rijst. Voldoende koolhydraten en eiwitten zijn essentieel. Ook groenten zijn goed om na het sporten te eten. Zo krijg je direct verschillende voedingsstoffen binnen.

Duidelijke doelen

Stel doelen: zo maak je inzichtelijk wat voor jou de ideale sportprestaties zijn! Dit is voor iedereen weer anders. Je kunt via internet specifieke doelen vinden om na te streven. Maar het is nog wel beter om hier een trainer naar te vragen, die inzicht kan geven op basis van jouw persoonlijke situatie.

Trainen met begeleiding

Als je in je eentje sport, kan het soms moeilijk zijn om vooruit te komen. Je weet zelf misschien niet zo goed welke volgende stappen je kunt zetten om je sportresultaten te verbeteren. Of je vindt het soms moeilijk om jezelf te motiveren. Het kan je in dat geval helpen om te trainen met begeleiding. Probeer eens een een-op-een sessie uit met een personal trainer! Hij of zij weet precies wat je kunt doen om voor meer verbetering te zorgen. En ook maakt het de trainingen eigenlijk nog leuker!

Misschien ook interessant...