Hardlopen met een sporthorloge

door Strong Man Run Team
Hardlopen met sporthorloge

Wanneer je graag gaat hardlopen en ook je prestaties wilt gaan verbeteren of een goede voorbereiding op een hardloopwedstrijd wilt hebben dan is een sporthorloge erg handig. Met de beste sporthorloge worden je prestaties zoals route (doormiddel van GPS), afstand, snelheid en hartslag bijgehouden zodat je elke training of wedstrijd kunt analyseren. Ook kun je tijdens het hardlopen gemakkelijk op je horloge je snelheid, tijd, afstand en hardslag aflezen en het display naar wens configureren.

Trainingsschema’s in combinatie met je sporthorloge

Voor optimale prestaties en verbetering van je prestaties is het belangrijk om je voor een hardloop wedstrijd goed te trainen en te werken met een trainingsschema. Sporthorloges hebben vaak extra functies om je te helpen om nog efficiënter te trainen. Zo kun je een eigen trainingsschema maken, cardio oefeningen doen, interval training en geeft je horloge zelf ook trainingstips of voorstellen op welke dag je moet gaan lopen en welke loopoefeningen je dan kunt doen.

Conditie analyseren met je sporthorloge

Ben je al bezig om een goede hardloper te worden? Een luxe sporthorloge zoals die van Polar of Garmin hebben ook functies om je conditie te analyseren. Deze waarde wordt geanalyseerd met de VO2MAX meting. Dit is meting om te kijken hoe snel je lichaam zuurstof opneemt om energie te kunnen leveren. In deze test wordt je uitgedaagd om tot het uiterste te gaan waarmee de VO2MAX wordt bepaald. Door deze test vaker uit te voeren kun je zien of je conditie is verbetert.

Ook voor andere sporten

Een sporthorloge kun je niet alleen voor hardlopen gebruiken maar voor veel verschillende sporten zoals zwemmen, wielrennen, mountainbiken en nog veel meer. Iedere sport heeft zijn eigen sportprofiel om je prestaties bij te houden.

Ga ja voor de 5km, 10km, halve marathon of marathon trainen?

Een goede motivatie om te gaan hardlopen is meedoen aan een wedstrijd. Er is niets leuker dan als je goed hebt getraind aan een wedstrijd mee te doen en het publiek aan de kant jou aanmoedigt en uiteindelijk over de finish komt en een goede prestatie neer te zetten waar je zelf trots op mag zijn! Om goed te kunnen presteren is het belangrijk om naast trainen ook goede hardloopschoenen te gebruiken.

Misschien ook interessant...