Fietsen, een sport voor echte mannen

door Strong Man Run Team

Fietsen is al jaren een van de belangrijkste sporten in Nederland. Ook in het buitenland wint fietsen als sport steeds meer aan populariteit met als jaarlijks hoogtepunt de Tour du France. Wie denkt dat fietsen geen ruige sport is en alleen voor watjes is, heeft het mis. Fietsen is een sport voor echte mannen! Welke soorten fietsen je kunt beoefenen en waarom dit voor echte mannen is, leggen we je uit in dit artikel!

Moutainbiken

Mountainbiken staat garant voor het avontuur opzoeken met je fiets! Of je nu op de zondagochtend lekker door het bos gaat met je mountainbike of je neemt deel aan een mountainbike wedstrijd op een parcours, je weet nooit wat je onderweg gaat tegenkomen! Los van heuvels en kuilen, krijg je ook nog eens te maken met modder. En die modder vind je niet alleen terug op je kleren en op de fiets, het maakt het ook nog eens glad en dus extra uitdagend. Een stevig frame en een goede set fietsbanden is dan ook een must!

BMX

Een BMX is een klein fietsje waarmee je obstakels beteugeld. Dit kan op straat zijn of speciaal daarvoor aangelegde parken. Het wordt ook wel crossen genoemd, want de X in BMX staat voor Cross. Het doel is om door de obstakels zoals trappen, relingen of muurtjes gave trucjes te doen en het liefst mooi in de lucht. Op de baan gaat het net iets anders, daar is het een combinatie van snelheid en aangelegde heuvels waar je overheen moet. Sinds 2008 is BMX ook een Olympische sport!

Wielrennen

Bij de racefiets staat snelheid centraal. En hoe! Zelfs een amateurwielrenner haalt snelheden rond de 25 km/uur. Ben je meer ervaren of in een groep? Dan kun je al snel de 30 km/uur aantikken. De mannen in de Tour de France hebben een gemiddelde snelheid van tussen de 33 en 38 kilometer per uur. En om dit nog indrukwekkender te maken, ze fietsen dit meerdere uren per dag en drie weken lang! Stel je voor je gaat met deze snelheid een berg af… Daar moet je wel ballen voor hebben! Zorg er dan ook voor dat je materiaal in orde is. Kies voor een goede kwaliteitsfiets met goede binnen- en buitenbanden. Daarnaast een setje wirlrenkleding en een degelijke helm.

Misschien ook interessant...