De winter door zonder griep en verkoudheid

door Strong Man Run Team
De winter door zonder griep en verkoudheid

Help de griep staat voor de deur!

We kennen het allemaal het aangename gevoel van de zomer verdwijnt en de griep staat bijna overal voor de deur. Je kunt tegenwoordig naar de dokter gaan voor een griep vaccinatie. Wij hebben voor je uitgezocht hoe je griep en verkoudheid te lijf kunt gaan met huis- tuin- en keukenmiddeltjes. Voor de duidelijkheid raden wij de griepvaccinatie niet specifiek aan of af. De keuze om wel of niet te vaccineren laten we hier in het midden.

Thee

Dit kan je echt het hele jaar door drinken om griep te vermijden en het is nog lekker ook. Maar wat is nu de beste thee tegen de griep?
Wel neem en glazen pot en doe er schijfjes verse citroen in met een paar schijfjes verse gember. Als de pot vol zit overgiet je dit met honing. doe de deksel op de pot.
Laat dit een paar uur in de koelkast staan en doe telkens een eetlepel in een kopje warm water.
De hoeveelheid gember hangt een beetje af naar hoe straf je de smaak wilt hebben. Er bestaat geen vast recept hiervoor dus luister naar je buikgevoel.
Je mag deze thee zoveel drinken als je wilt. Hij blijft 3 maanden goed in de koelkast. Doe liever geen suiker in de thee.

Water

Okay je zal het wel vaker horen dat je minstens 2 liter water per dag moet drinken.
Het is echter wel heel belangrijk. Maar wat het beste helpt is dat je om het kwartier een paar slokjes warm water drinkt. Dit verdrijft de griep sneller en het koelt je lichaam niet zo af.

Kokos olie

Kokos olie neemt vaker zijn plekje in de keuken in en terecht ook. Het is een echte griep doder. Je kan een theelepel in je thee doen of het vermengen met havermout of smoothie.
Het smaakt niet slecht en het geeft een enorme boost aan je immuunsysteem.
Bovendien werkt het verzachtend voor je keel.

Ui

Een trucje uit grootmoeders tijd dat we bijna allemaal vergeten zijn. Volgens oude verhalen zouden uien ervoor zorgen dat de verkoudheid zou verdwijnen. Wanneer je een ui doormidden zou snijden en die op het nachtkastje zou leggen zou de verstopte neus verdwijnen. Behalve dit artikel, hebben wij geen onderzoeksresultaten van wetenschappelijke instituten kunnen vinden waarmee bewezen wordt dat ui echt zou helpen tegen verkoudheid.

Probiotica

Een groot deel van onze gezondheid hangt af van onze darmen. Het is dus maar beter dat we deze goed verzorgen willen we niet ziek worden.
Dit kan door natuurlijke goede bacteriën ook wel probiotica genoemd.
En je hoeft geen voorschrift te gaan halen bij de dokter maar gewoon je super markt binnen wandelen.
Je vind deze probiotica namelijk in zuurkool,augurken,kimchi ,miso soep, kombucha en kefir.

Kamerplanten

Dat een goede ventilatie belangrijk is weten we allemaal. Maar hoe krijgen we de schadelijke lucht die toch nog blijft hangen toch weg?
Volgens de NASA zijn er 2 planten uiterst geschikt voor : krulvaren en ficus.
Dus zet een paar van deze planten in je huis en de lucht is altijd zuiver waardoor je minder snel griep krijgt.

Elke dag schone kleding

Wil je de griep vermijden. Dan is handen wassen niet genoeg. Maar verander elke dag van kleding. Of als je thuiskomt van het werk. Draag nooit 2 dagen achter elkaar dezelfde slaap kleding.
De ziekteverwekkers blijven namelijk in deze kleding hangen. Ideaal zou zijn zelfs elke dag een ander overtrek over je hoofdkussen te doen.
Zo kom je minder in contact met griep verwekkers.

Rust

Zet die tv uit, laat dat boek liggen, zet je gsm uit indien je kan. Het belangrijkste is heel veel rusten. Neem vrij op je werk, doe de gordijnen dicht leg een extra deken op je bed en slaap. Dit is een goede snelle manier om de griep uit je lichaam te verbannen.

Lichte maaltijden

Je lichaam heeft het al zwaar tijdens een griep aanval. Het is dus niet handig om dan ook nog eens een zware maaltijd te nemen. Als je al aan eten denkt hou het bij een lichte soep, of een licht goed verteerbare maaltijd. Zorg ook voor voldoende vitamines.

Paddenstoelen

Uit onderzoek is gebleken dat het dagelijks eten van gekookte shiitake paddenstoelen het immuunsysteem versterkt. Na een maand is het aantal T-cellen verhoogd en nemen ontstekingen af.

Raak je gezicht niet aan

Bacteriën en andere ziekmakers kunnen overal zitten. Wanneer je bijvoorbeeld de deur opent, dan kunnen deze weer op je handen terecht komen. Wanneer je dan met je handen aan je neus of mond zit, dan kunnen deze makkelijker je lichaam binnen dringen. Dit is een lastige gewoonte om te doorbreken, maar is wel een effectieve manier om ziekten te vermijden.

Zink

Wanneer je zink inneemt in tabletvorm of in zinkrijk voedsel, dan zullen de symptomen van verkoudheid binnen 24 uur al gaan verminderen. Daarnaast kun je met zink je libido verhogen, stimuleert het de genezing van wonden en kan het ontstekingen voorkomen.

Vlierbes

Vlierbessen siroop wordt al heel lang gebruikt als middel tegen virale infecties. Uit een grote studie blijkt dat mensen die deze vlierbes innemen tot 4 dagen korter ziek zijn.

Luchtvochtigheid

Droge binnenlucht zorgt voor een zere keel en maakt het hoesten nog erger. Een luchtbevochtiger helpt deze symptomen dragelijker te maken.

Inhaleren van essentiële oliën

Inhaleer een paar keer per dag met thijm of Eucalyptus olie. Deze voeg je toe aan kokend water. De mentholachtige stoom opent de luchtwegen en zorgt ervoor dat jouw slijmvliezen een extra beschermlaagje krijgen met antimicrobiële deeltjes.

Gorgelen met warm zout water

Zout helpt bij het doden van ziekteverwekkers. Net als bij inhaleren wordt er een beschermlaagje gevormd in je keel. Gebruik een 1/2 theelepel zout in een kopje warm water en de ontstekingen zullen afnemen en het zal al het slijm ook los maken. Dit helpt dan weer met het wegspoelen van alle ziektekiemen.

Sterke koffie of sterke thee

Ook is aan te raden geen sterke koffie of sterke thee te drinken. Alcohol kun je ook beter laten staan. Dit kan ervoor zorgen dat de griep namelijk juist versterkt wordt.

Ijs eten

Voor de meeste mensen is het eten van een ijsje een feestje. Wanneer je jezelf deze traktatie gunt, wordt de pijn tijdelijk verlicht. Wanneer je het even zwaar hebt, dan is dit dus een optie. Ijs heeft overigens verder geen geneeskrachtige werking.

Warmte

Tot slot hou je lichaam warm. Het lichaam heeft veel energie nodig om je lichaam op te warmen. Deze energie kan je beter gebruiken om tegen de griep te vechten. Dus een paar wollen sokken, warme tas thee en extra dekens kunnen wonderen doen.

Meer middeltjes?

Dit zijn een aantal middeltjes die je kunt gebruiken om griep of verkoudheid te lijf te gaan. Gebruik jij middeltjes of trucjes die hier niet genoemd zijn? Laat het ons weten door een reactie hieronder te plaatsen.

Misschien ook interessant...