De vier beste tips om insecten te bestrijden in huis

door Strong Man Run Team
De vier beste tips om insecten te bestrijden in huis

Tegenwoordig heeft iedereen er in de zomer wel last van: insecten in huis. Veel mensen ervaren hier problemen mee. Muggen zijn bijvoorbeeld nummer één nachtrustverstoorders in de zomer. Ook mieren en fruitvliegjes zijn zeer vervelend, want je kan er lastig vanaf komen. Er zijn tientallen middeltjes, maar niet alles helpt even goed. Heb jij insecten in huis en wil je hier graag vanaf, maar weet je niet hoe? In deze blog geven wij jou vier tips om insecten in huis te verjagen.

Smeer- en spuit middelen

Om te voorkomen dat insecten zoals muggen je gaan steken, zijn er verschillende middelen die de insecten weghouden van je. Bekende en efficiënte anti muggen middelen zijn DEET, tea tree olie, citronellaolie en vaporub. Deze middelen smeer of spuit je op je huid en dit werkt voor een aantal uur. Hou er wel rekening mee dat de middelen niet altijd even lekker ruiken.

Andere middelen

Ook kan je andere middelen voor in huis kopen. Een insectenlamp helpt vooral muggen verjagen. Het trekt namelijk muggen aan en daarna worden ze geëlektrocuteerd. Een antimuggen stekker kan je ook gebruiken, maar dat is vaak niet zo efficiënt. En natuurlijk is het altijd handig om een (elektrische) vliegenmepper in huis te hebben voor insecten die echt niet weg gaan. Tot slot kan je planten en kruiden kopen die een sterke geur hebben, zoals citroen, knoflook, wierook, lavendel of kattenkruid. Insecten houden namelijk niet van deze sterke geuren.

Gebruik elektrische apparaten

Daarnaast kan je tegenwoordig ook insecten verjagen door middel van elektrische apparaten. Echter is dit vaak wel wat duurder dan de andere manieren. De meest voordelige manier is het werken met blauw licht. Je kan lampen kopen met blauw licht. Deze lampen trekken alle vliegen in de buurt aan en vervolgens worden ze verdelgd. Een andere optie die ongeveer hetzelfde werkt is de insectenverdelger met UV-licht. Tot slot kan je ook insecten bestrijden met hoge frequentie-geluiden. Deze geluiden zijn zo hoog dat een mens het niet kan horen, maar veel dieren wel. Bijna elk insect blijft weg van deze geluiden.

Bedekken en beschermen tegen insecten

Je kan ook nog bepaalde dingen aanschaffen voor in huis om insecten te voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan een hor of knuttengaas, waarbij deuren en/of ramen worden afgesloten voor insecten. Andere dingen die helpen te beschermen zijn een klamboe en bedekkende kleding. Door kleding gaan insecten minder makkelijk heen. Door anti muggen middel op de klamboe te doen, blijven de muggen ook nog eens weg van de klamboe.

Misschien ook interessant...