De meest bekende Franse wijnstreken

door Strong Man Run Team
Meest bekende Franse wijnstreken

Er zijn enkele bekende wijnstreken in Frankrijk die verantwoordelijk zijn voor de productie en export van diverse bekende Franse wijnen. De meest bekende Franse wijnstreken van dit moment, worden in dit artikel beschreven.

Bordeaux- een van de meest bekende Franse wijnstreken

Eén van de meest bekende Franse wijnstreken, is de wijnstreek Bordeaux. Deze wijnstreek ligt aan de Dordogne, de Gironde en de Garonne en bevat diverse wijndistricten met ieder hun eigen woonsoorten. In Bordeaux zijn er diverse classificatiesystemen bekend die men kan gebruiken om de beste wijnen van de wijnstreek aan te wijzen. Hierbij wordt er voornamelijk gekeken naar een lijst met de beste wijnen van de wijnstreek, waar onder andere wijnen uit de Médoc en Sauternes in vermeld worden. Deze lijst met wijnen bestaat al vele jaren en is slechts twee keer aangepast, dus kan zeker als betrouwbaar hulpmiddel bij het aanschaffen van Bordeaux wijnen worden gezien.

Bourgogne

Een andere bekende wijnstreek in Frankrijk, is Bourgogne. Dit is niet de populairste wijnstreek met de grootste export van wijnen in Frankrijk, maar wel de wijnstreek met de meest beroemde wijnen over de gehele wereld. Zo komt de duurste wijn van de Pinor Noir uit deze wijnstreek, maar is de duurste wijn van de Chardonnay ook in deze wijnregio gemaakt. Een belangrijk gebied van de Bourgogne waar vele wijnsoorten geproduceerd wordt, is Chablis. Drink je een wijnsoort met de naam Chablis, dan komt deze wijn dus uit Bourgogne.

Champagne

Champagne is de meest noordelijke wijnstreek in Frankrijk, die onder andere bekend staat om zijn mousserende wijnen met de naam Champagne. Naast mousserende wijnen worden er ook niet-mousserende wijnen in Champagne geproduceerd, maar de bekendste wijnen van deze wijnstreek vallen wel onder de noemer mousserende wijnen.

Corsica

Corsica is één van de oudste wijnstreken in Frankrijk, waar al sinds de oudheid wijn geproduceerd wordt. Door de grote diversiteit aan druivenrassen in deze regio, worden er diverse wijnen in deze wijnstreek geproduceerd. Wil je een wijnsoort uit deze populaire wijnstreek drinken, dan heb je dus de keuze uit vele verschillende wijnsoorten van vele verschillende druivenrassen uit de regio.

Provence

Provence is een Franse wijnstreek die tot vlak voor Italië doorloopt en een groot deel van Frankrijk beslaat. De zogeheten Provençaalse wijnen uit deze wijnstreek zijn voornamelijk bekend vanwege de vele rosé wijnen die er in het gebied worden geproduceerd, maar Provence produceert ook diverse zogeheten Bandol-wijnen.

Misschien ook interessant...