De beste uitvinding voor je schoonmaakroutine: een kruimeldief

door admin
De beste uitvinding voor je schoonmaakroutine: een kruimeldief

Dat stofzuigen een dingetje voor vrouwen is, is al lang niet meer van deze tijd. Ook mannen moeten eraan geloven. Of ze het leuk vinden of niet. Het huis moet immers vrij van stof blijven. Of er in ieder geval een beetje fatsoenlijk uitzien. En laten we eerlijk zijn: Man of vrouw; eigenlijk maakt het niets uit. Voor veel mensen is schoonmaken en in het bijzonder stofzuigen een moetje, in plaats van een hobby. Logisch ook. Er is niets vervelender dan een stekker die uit het stopcontact schiet of een snoer die achter een meubel blijft haken terwijl je net dat die pluim stof probeert op te zuigen. Gelukkig is de kruimeldief weer helemaal terug van weggeweest. Eerder was het vooroordeel dat een kruimelzuiger iets was voor je oma, maar in dit artikel leggen we je uit wat er zo fijn is aan het hebben van een kruimeldief. Je zult merken: na het lezen is de kans groot dat jij ook een kruimeldief wilt.

De ideale aanvulling op je stofzuiger

Een kruimelzuiger is de perfecte aanvulling op een gewone stofzuiger. Je stofzuiger voor het stofvrij krijgen van de vloer. De kruimeldief voor het stofvrij krijgen van de tafel, de bank, de stoelen en andere meubels waar je met een gewone stofzuiger moeilijk bij kan.

Het voordeel aan een kruimeldief in tegenstelling tot een stofzuiger, is dat je deze er snel eventjes bij pakt. Je hoeft niet een heel apparaat uit de kast te hijsen, maar je pakt eventjes snel de kruimelzuiger uit het keukenkastje, drukt op de knop en zuigt plaatselijk het vuil op. Dit hoeft trouwens niet alleen op meubels te zijn, maar het kan ook op de vloer. Het enige wat op zo’n moment iets lastiger is, is dat je even door je knieën moet. Maar uiteindelijk scheelt het je een hoop gesjouw.

Geen gedoe meer met een snoer

Misschien wel het allergrootste voordeel aan een kruimeldief is dat je nooit meer gedoe hebt met een snoer. Waar je bij een traditionele stofzuiger eigenlijk iedere zuigbeurt wel een keer loopt te stoeien met de draad (hij schiet uit het stopcontact, blijft achter een meubelstuk hangen of zit in de knoop), heb je hier bij een kruimeldief geen last van. Deze werkt namelijk op een accu. Goed om te weten: de ene accu gaat per keer een stuk langer mee dan de andere. Hierin zit veel kwaliteitsverschil. Let hier dus op bij het kopen van een nieuwe kruimeldief. Los van de accuduur, blijft het feit dat een kruimelzuiger draadloos is ideaal. Dit besef je vaak pas wanneer je ‘m voor het eerst in je handen hebt.

Vaak inbegrepen bij nieuwe steelstofzuiger

Koop je een nieuwe steelstofzuiger? Dan is het goed te weten dat een kruimelzuiger er dan vaak bij inbegrepen zit. Deze is meestal geïntegreerd in de steel en je kan ‘m er met een klik op de knop vanaf halen om moeilijk bereikbare plekken te stofzuigen. Wanneer je een steelstofzuiger koopt, sla je dus twee vliegen in één klap.

Misschien ook interessant...