Chlorella

door Strong Man Run Team
chlorella

De vele gezondheidsvoordelen van chlorella als superfood

Chlorella is als superfood een belangrijk voedingssupplement dat ook bij ons steeds meer en meer gebruikt wordt. Dit groene algje heeft dan ook een bijzonder positief effect op je gezondheid. Wat is chlorella en wat doet het met onze gezondheid?Chlorella is een eencellige groene zoetwateralg. Chlorella en spirulina zijn niet hetzelfde. In tegenstelling met chlorella is spirulina een zoutwateralg. Beiden hebben hun geneeskracht te danken aan hun hoge concentratie aan chlorofyl. Chlorofyl is aanwezig in alle groene planten.

Gezonde voedingsstoffen

Chlorella is daarbovenop een belangrijke bron van essentiële vetzuren zoals omega-3 en bevat verder veel eiwitten, vitaminen, mineralen, spoorelementen en alle aminozuren. Gedroogde chlorella bevat voor bijna de helft proteïne. Het bevat verder alle soorten vitamines, uitgezonderd vitamine D dat ons lichaam aanmaakt onder invloed van het zonlicht. Dit superfood is ook rijk aan vitamine B12 en zo een uitstekend alternatief voor vegetariërs.

De vele gezondheidsvoordelen van chlorella:

Je lichaam zuiveren: chlorella wordt meer en meer gebruikt om ons lichaam te bevrijden van alle toxische afvalstoffen, het resultaat van onze ongezonde voeding en de vele lichaamsprocessen die voortdurend in ons lichaam plaatsvinden. Chlorella is zelfs in staat bijzonder zware metalen waaronder kwik, lood, nikkel en aluminium aan zich te binden en te verwijderen. Tijdens een zuiveringskuur met chlorella is het aan te raden minstens drie liter water te drinken.

Gezonde darmflora: een gezonde darmflora vormt de basis van je lichamelijke en geestelijke gezondheid. Chlorella zorgt als probiotica voor een goede spijsvertering, een gezonde darmflora en een vlotte darmtransit en is daardoor doeltreffend tegen constipatie of verstopping en zorgt voor extra energie.

Schimmelwerend: door de aanwezigheid van chlorofyl is chlorella in staat je lichaam te zuiveren van schadelijke schimmels, pesticiden en andere verdelgingsmiddelen uit onze voeding.

Zenuwstelsel: chlorella bevat een hoge dosis magnesium, een onmisbaar mineraal voor een sterk zenuwstelsel.

Vertraagt je verouderingsproces: als superfood beschermt het je tegen de vrije radicalen en vertraagt je verouderingsproces. Het zorgt voor een jonge, stralende en fluweelzachte huid.

Versterkend: in de natuurgeneeskunde wordt chlorella niet alleen veel gebruikt tegen extreme vermoeidheid maar ook tegen zwakte als gevolg van bijvoorbeeld een operatieve ingreep.

Bloedsuikerspiegel: het groene algje zorgt voor een constante bloedsuikerspiegel zonder pieken of dalen.

Fibromyalgie: tien gram chlorella tabletten en 100 ml chlorella extract per dag verminderd aanzienlijk de pijn bij patiënten met fibromyalgie.

Hoge bloeddruk: een zelfde dosis is ook doeltreffend bij hoge bloeddruk.

Verlaagt je slechte cholesterol: chlorella verlaagt je slechte LDL- cholesterol. Verder versterkt het je immuunsysteem waardoor je minder vlug ziek wordt.

Verkort je genezingsproces: bij ziekte zal chlorella je genezingsproces opmerkelijk verkorten.

Zwangerschap: chlorella is ook een superfood voor vrouwen tijdens de zwangerschap. Het vermindert de concentratie aan schadelijke dioxines in hun moedermelk, en beschermt baby’s tegen allerlei infecties.

Verkrijgbaar: chlorella is verkrijgbaar in tabletten en in poedervorm en kan je toevoegen aan warme en koude gerechten en aan alle dranken.

Misschien ook interessant...