Beste multivitamine man

door Strong Man Run Team
Beste multivitamine mannen

Natuurlijk is gezond eten en voldoende bewegen een belangrijk onderdeel van je gezondheid, maar soms kun je wel een steuntje in de rug gebruiken. Een specifieke multivitamine man kan je hierbij helpen! Echter elke drogist heeft een groot assortiment multivitamines. Welke is de beste multivitamine man? En waar moet je op letten? Wij leggen het je uit in dit artikel!

Een aantal multivitamine man uitgelicht

Davitamon Compleet Man

Davitamon is waarschijnlijk een van de bekendste vitamine merken in Nederland. Davitamon Compleet Man is een uitgebalanceerde vitaminen- en mineralencomplex dat speciaal is ontwikkeld voor de behoeften van de volwassen man. Er is onder andere extra selenium en zink toegevoegd wat goed is voor de vruchtbaarheid van de mand. Daarnaast zit er ook Q10 in en bevat het geen conserveermiddelen of toegevoegde aroma’s. Het kan gezien worden als het instapproduct voor multivitamine voor de man en is daardoor ook een van de goedkopere opties.

 

Bol.com BEKIJK PRIJS
De Online Drogist BEKIJK PRIJS
Drogisterij.net BEKIJK PRIJS
Plein.nl BEKIJK PRIJS

Vitakruid Multi Dag & Nacht Man

Nog een merk wat misschien minder bekend is: Vitakruid. Dit merk is echter snel opkomend in de vitamine en supplementen sector, mede door dat Vitakruid is ontstaan uit de behoefte om een brug te slaan tussen de moderne orthomoleculaire wetenschap en de eeuwenoude kennis uit de Traditionele Chinese Geneeskunde. Vitakruid Multi Dag & Nacht Man zijn twee verschillende potjes waarbij je 2x per dag een tablet pakt, een voor overdag en een voor ’s nachts. Op deze manier werkt deze multivitamine op basis van je bioritme en krijg je die vitamine en mineralen binnen op het moment dat je lichaam er het beste mee aan het werk kan. Ook wordt er extra aandacht besteed aan kruiden voor een gezond libido. Zo is Ashwagandha toegevoegd met adaptogene eigenschappen, welke een positief effect hebben op de geestelijke balans en het lichaam helpen om te gaan met stress en momenten van druk. En zaagpalm wat een bron is van vetzuren die de voortplantingsorganen ondersteunen net zoals de natuurlijke haargroei bij mannen.

 

Bol.com BEKIJK PRIJS
De Online Drogist BEKIJK PRIJS
Drogisterij.net BEKIJK PRIJS

Royal Green Multi Man

Supplementen van Royal Green zijn een groene keuze. Zo zijn 97% van de voedingsstoffen plantaardig en verbouwd zonder gebruik van bestrijdingsmiddelen. Het Royal Green Multi Man supplement is speciaal voor mannen bestaande uit veel essentiële vitaminen en mineralen verkregen uit voeding. Zo komt de vitamine C in deze multi vitamine uit Acerola bessen, verschillende B-vitaminen uit een mix van Guave en Selenium uit mosterdzaad. Bovendien zijn er aan deze Multi Man 18 superfoods toegevoegd, zo is er echte ginseng voor meer energie.

Bol.com BEKIJK PRIJS
De Online Drogist BEKIJK PRIJS
Drogisterij.net BEKIJK PRIJS

 

Solgar Man Multiple

Ooit zei iemand tegen mij dat Solgar de Ferarri is onder de vitamines. Of je die mening deelt is aan jou, maar ik zal de uitdrukking in elk geval nooit vergeten en ik heb het merk hoog staan. Een nadeel van Solgar is echter dat het op niet veel plekken verkrijgbaar is. Bovendien is er online weinig informatie te vinden waarom deze Solgar Man Multiple nu zo goed zou zijn.

 

Beste multivitamine Man 50

Ben je 50 jaar of ouder? Dan is het goed om te kiezen voor een multivitaminen man 50 die specifiek is afgestemd op de behoefte van jouw leeftijd en ook specifiek voor mannen.

Flinndal Multi Man 50+

Ook Flinndal heeft een multi speciaal voor mannen van 50 tot 70 jaar De Flinndal Multi Man 50+ focust op de vitaliteit en weerstand van mannen van deze leeftijd. Bovendien zijn er extra elementen aan toegevoegd met specifieke eigenschappen. Zo is er extra zink voor het behoud van een normaal testosterongehalte en helpt dit mineraal ook bij de opbouw van lichaamseiwit. Een ander element dat specifiek voor mannen van 50 jaar of ouder belangrijk is, is zaagpalm. Dit focust op het behoudt van geonzde urinewegen en vooral belangrijk; de prostaat. Beste multi man 50 jaar
Lees alles over Flinndal Multi Man 50+ lees je hier

Swisse multivitamine Man 50+

De Swiss Multivitamine Man 50+  is een complete multivitamine die zorgt voor een dagelijkse aanvulling op je reeds bestaande gezonde voedingspatroon en heeft een aan als doel om bij te dragen aan het behoud van de gezondheid. Hierbij staan een drietal pijlers centraal. Ten eerste: energie behoud. Hier helpen met name de verschillende Vitamine B (specifiek vitamine B1, B2, B3, B5, B6, B8 en B12) bij om het activeren van je natuurlijke energie en het behouden van een stabiel energieniveau. Ten tweede: ondersteunen van je weerstand en je immuunsysteem. Hierbij spelen vitamine C en D een belangrijke rol en dit wordt ondersteund door zink. De derde belangrijke pijler: geheugen en concentratie. Zeker op latere leeftijd is het ondersteunen van je geheugen en geest belangrijk en hierbij spelen zink, jodium, ijzer en Pantotheenzuur een belangrijke rol. De Swisse Multivitamine Man 50+ is een complete multivitamine voor mannen van 50 jaar en ouder.

Bol.com BEKIJK PRIJS
De Online Drogist BEKIJK PRIJS
Plein.nl BEKIJK PRIJS

Multivitamine man 65+

Multivitamine man 65+Er zijn maar weinig specifieke multivitamine man 65+ op de markt. Een van de enige die wij hebben kunnen vinden is onderstaand van Swisse.

Swisse Multivitamine Man 65+

Ook voor de man van 65 jaar en ouder heeft Swisse een specifieke multivitamine op de markt gebracht, de Swisse Multivitamine Man 65+. Hierbij ligt de focus op: de energiestofwisseling, het immuunsysteem, het zenuwstelsel, de hersenfunctie, een gezond hart en de spierfunctie.

Bol.com BEKIJK PRIJS

Wat maakt multivitaminen voor mannen speciaal?

Natuurlijk kun je ook voor een generieke multivitamine kiezen. Maar wat maakt multivitamine man nu zo speciaal? Zij hebben meestal een samenstelling die net iets anders is dan een generieke variant of voor vrouwen of kinderen. De meest voorkomende verschillen zijn:

 • Extra zink. Dit mineraal is goed voor de prostaat, het behoud van het testosteron gehalte in het bloed en ondersteunt ook bij de opbouw van eiwit.
 • Extra calcium en magnesium. Goed voor spieren en botopbouw.

Waar de beste multivitamine voor mannen bij helpt

Ga jij dagelijks multivitaminen nemen? Dan kun je dit gaan merken doordat:

 • Je meer energie krijgt
 • Je beter gaat slapen
 • Doordat je je spierkracht langer blijft behouden of zelfs sneller opbouwt.
 • Je een betere stofwisseling krijgt wat kan zorgen voor meer vetverlies
 • Je prestaties in bed beter worden
 • Je immuun systeem beter wordt waardoor je minder (vaak) ziek wordt

Een goede multivitamine voor mannen kan dus ook helpen bij jouw sportprestaties, bijvoorbeeld ter ondersteuning van fitness of droogtrainen.

De meestvoorkomende vitamine en mineralen in de multivitamine man

In onderstaand overzicht vind je de meest voorkomende vitamine en mineralen die in een multivitamine voor de man zitten en wat hun belangrijkste positieve bijdragen aan de gezondheid kunnen zijn:

 • Vitamine A: verbeteren van het gezichtsvermogen en de huid, ondersteunen ijzerstofwisseling en  bevorderen weerstand.
 • Vitamine B1: positief effect op het hart en het zenuwstelsel,  verbeteren gemoedstoestand, verbeteren concentratie en geheugen, verhogen van energiestofwisseling.
 • Vitamine B2: positief effect op zenuwstelsel, slijmvliezen en ijzerhuishouding, verbeteren van de huid en het gezichtsvermogen en het verhogen van het energieleverende metabolisme.
 • Vitamine B3 (niacinamide): positief effect op het zenuwstelsel, verbeteren van de huid, verbeteren mentale balans, verhogen concentratie en geheugen, en versnelt de energiestofwisseling.
 • Vitamine B5: tegengaan van vermoeidheid, verbeteren van de weerstand bij stress en mentale inspanning  en het verhogen van het energie metabolisme.
 • Vitamine B6: verbeteren van de gemoedstoestand, het geheugen en de concentratie. Aanmaak van cysteine, ondersteunen stofwisseling van eiwitten en glycogeen, en het bewaken van een sterk zenuwstelsel.
 • Vitamine B8 (biotine): normale haargroei, een gezonde huid, een normale stofwisseling van koolhydraten, vet en eiwitten.
 • Vitamine B11 (foliumzuur / folaat): zorgt voor extra energie bij vermoeidheid, verbetert hersen- en zenuwfuncties, helpt bij het normaal functioneren van het immuunsysteem, helpt bij de aanmaak van cellen en weefsels, ondersteunt de aanmaak van rode en witte bloedcellen.
 • Vitamine B12: ondersteunen van cellen en hun processen, zorgen voor een hogere energiestofwisseling en gaan vermoeidheid tegen, ondersteunen de aanmaak van rode bloedcellen en het zenuwstelsel.
 • Vitamine C: de vorming van collageen voor de huid, verstevigt het skelet en het gebit, het ijzergehalte in het bloed, verhoogt het energieniveau bij lichamelijke inspanning en zorgt bovendien vermoeidheid tegen te gaan.
 • Vitamine D: verbeteren van de opname en stabiliseren van calcium in het bloed, ondersteunen van celdelingsproces, versterken van het gebit, de spieren en weefsels.
 • Vitamine E: ondersteunt bij de bescherming van gezonde cellen en weefsels.
 • Vitamine K: zorgt voor sterke botten en ondersteunt het proces rondom bloedstolling.

De meestvoorkomende mineralen in een multivitamine man zijn:

 • Calcium: belangrijk voor het balksysteem in ons licheem, voor het behoud van sterke botten en speelt een belangrijke rol bij botaanmaak.
 • Chroom: voor de instandhouding van normale bloedsuikergehalte en ondersteunt de opname van koolhydraten, eiwitten en vetten.
 • IJzer: ondersteunt het celdelingsproces, goed voor het geheugen en het concentratievermogen, helpt bij vermoeidheid en futloosheid.
 • Jodium: verbeteren concentratie en geheugen, het energiemetabolisme, belangrijk voor de schildklier, het bevorderen van een gezond zenuwstelsel. en de huid.
 • Kalium: bewaken gezonde bloeddruk, behoud spieren en het bevorderen van een gezond zenuwstelsel.
 • Koper: ondersteunt de huid met betrekking tot bindweefsel en pigmentatie, bevordert de weerstand en het zenuwstelsel.
 • Magnesium: belangrijk voor het skelet en het gebit, celdelingsproces, energiemetabolisme, , gemoedstoestand, verbeteren concentratie en geheugen, spieropbouw en -behoud, en het bevorderen van een gezond zenuwstelsel.
 • Mangaan: verstevigt het skelet, zorgt voor kraakbeen- en botaanmaak., verhoogt het energiemetabolisme.
 • Selenium: goed voor verstevigen haar en nagels, beschermt tegen vrije radicalen en heeft een positief effect op de schildklier.
 • Zink: belangrijk voor het skelet en het celdelingsproces, ondersteunt het gezichtsvermogen, goed voor verstevigen het haar en de nagels en belangrijk bij het ondersteunen van de vruchtbaarheid van de man.

Misschien ook interessant...