Beste multivitamine mannen

Natuurlijk is gezond eten en voldoende bewegen een belangrijk onderdeel van je gezondheid, maar soms kun je wel een steuntje in de rug gebruiken. Een multivitamine kan hierbij helpen! Echter elke drogist heeft een groot assortiment multivitamines.

Een aantal multivitamine man uitgelicht

Davitamon Compleet Man

Davitamon is waarschijnlijk een van de bekendste vitamine merken in Nederland. Davitamon Compleet Man is een uitgebalanceerde vitaminen- en mineralencomplex dat speciaal is ontwikkeld voor de behoeften van de volwassen man. Het kan gezien worden als het instapproduct voor multivitamine voor de man en is daardoor ook een van de goedkopere opties.

Vitakruid Multi Dag & Nacht Man

Nog een merk wat misschien minder bekend is: Vitakruid. Dit merk is echter snel opkomend binnen de vitamine en supplementen sector, mede door dat Vitakruid is ontstaan uit de behoefte om een brug te slaan tussen de moderne orthomoleculaire wetenschap en de eeuwenoude kennis uit de Traditionele Chinese Geneeskunde. Vitakruid Multi Dag & Nacht Man bestaat uit twee verschillende potjes waarbij je 2x per dag een tablet pakt, een voor overdag en een voor ’s nachts. Op deze manier werkt deze multivitamine op basis van je bioritme en krijg je die vitamine en mineralen binnen op het moment dat je lichaam er het beste mee aan het werk kan. Ook wordt er extra aandacht besteed aan kruiden voor een gezond libido.

Royal Green Multi Man

Supplementen van Royal Green zijn een groene keuze. Zo zijn 97% van de voedingsstoffen plantaardig en verbouwd zonder gebruik van bestrijdingsmiddelen. Het Royal Green Multi Man supplement is speciaal voor mannen bestaande uit veel essentiële vitaminen en mineralen verkregen uit voeding. Zo komt de vitamine C in deze multi vitamine uit Acerola bessen, verschillende B-vitaminen uit een mix van Guave en Selenium uit mosterdzaad. Bovendien zijn er aan deze Multi Man 18 superfoods toegevoegd, zo is er echte ginseng voor meer energie.

Solgar Man Multiple

Ooit zei iemand tegen mij dat Solgar de Ferarri is onder de vitamines. Of je die mening deelt is aan jou, maar ik zal de uitdrukking in elk geval nooit vergeten en ik heb het merk hoog staan. Een nadeel van Solgar is echter dat het op niet veel plekken verkrijgbaar is. Bovendien is er online weinbig informatie te vinden waarom deze Solgar Man Multiple nu zo goed zou zijn.

Multivitamine Man 50

Ben je 50 jaar of ouder? Dan is het goed om te kiezen voor een multivitaminen man 50 die specifiek is afgestemd op de behoefte van jouw leeftijd.

Wat maakt multivitaminen voor mannen speciaal?

Natuurlijk kun je ook voor een generieke multivitamine kiezen. Maar wat maakt multivitamine man nu zo speciaal? Zij hebben meestal een samenstelling die net iets anders is dan een generieke variant of voor vrouwen of kinderen. De meest voorkomende verschillen zijn:

  • Extra zink. Dit mineraal is goed voor de prostaat, het behoud van het testosteron gehalte in het bloed en ondersteunt ook bij de opbouw van eiwit.
  • Extra calcium en magnesium. Goed voor spieren en botopbouw.

Waar de beste multivitamine voor mannen bij helpt

Ga jij dagelijks multivitaminen nemen? Dan kun je dit gaan merken doordat:

  • Je meer energie krijgt
  • Je beter gaat slapen
  • Doordat je je spierkracht langer blijft behouden of zelfs sneller opbouwt.
  • Je een betere stofwisseling krijgt wat kan zorgen voor meer vetverlies
  • Je prestaties in bed beter worden
  • Je immuun systeem beter wordt waardoor je minder (vaak) ziek wordt

Een goede multivitamine voor mannen kan dus ook helpen bij jouw sportprestaties, bijvoorbeeld ter ondersteuning van fitness of droogtrainen.